Mendidik Tanpa Marah

SAYA TELAH MENJUMPAI TEKNIK TERBARU MENDIDIK ANAK TANPA DIMARAHI..

” Saya mempunyai 3 org anak dalam mase 6 tahun perkahwinan..tanpa ilmu parenting cukup…sy hanye menggunakan tips dan teknik yg sy belajar daripada cara sy dibesarkan oleh Umi dan Ayah…iaitu, sekiranya anak melakukan kesilapan, mereka perlu dimarahi. Namun setelah sy marah mereka…sy akan rase menyesal dan rasa xsepatutnya sy bersikap begitu dengan anak2…sy pula selalu terbaca pengalaman ibu2 y dapatkan ebook puan, mereka telah menjumpai teknik yang terbaru utk mendidik anak tanpa dimarahi…sy rase tertarik dgn rase semangat untuk buat improvement on my parenting skills…and now I realized, tips given is really helpful for me..not only me..we (me n my hubby) r together working out to practice the tips together… alhamdulillah…it’s really helpful..thanks Allah…and thanks so much to you for sharing this knowledge with us..”

– PUAN FATIMAH

Refleksi Saya:

  1. Alhamdulillah, ya bukan mudah nak buat cara baru yang lain dari kebiasaan. Sebab kita dah terbiasa dengan cara lama turun temurun. Namun ‘didiklah anakmu menurut zamannya’ amat tepat, iaitu zaman ibubapa atuk nenek kita dahulu lain, faktor surviving selepas zaman perang, memenuhi keperluan ekonomi, dan tiada perkongsian ilmu / dari research terbaru. Kini berbeza dan tidak salah kita sama-sama berusaha membina gaya keibubapaan yang lebih positif demi anak cucu cicit kita, iaitu generasi kita kelak.
  1. Kita ada hati dan boleh rasa, samada cara kebiasaan kita selama ini adalah cukup baik atau boleh lagi diperbaiki. Dari situ kita boleh cuba cara alternative yang menyenangkan hati dan selesa pada diri, dan berkesan pada anak-anak.
  1. Kejayaan pembaca Ebook juga banyak dipengaruhi persekitaran yang positif – paling utama ialah pasangan (suami). Ia faktor besar, main peranan utama dalam parenting.

Jika Tuan / Puan berminat untuk dapatkan ebook ini pada harga diskaun Istimewa, boleh terus dapatkan pada link dibawah.

>> Nak Ebook Saya Tak Nak Marah Anak Lagi <<<

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *